Este absolventă a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” (actuala UNMB) din Bucureşti, la clasa de orgă Lidia Sumnevici, fiind ultima promoție înainte de închiderea clasei de către comuniști.
Este laureată a unor concursuri internaționale și naționale susținând numeroase concerte de orgă în multe țări europene și în Asia.
În același timp, Ursula Philippi a ocupat postul de cantor/organist la biserica evanghelică din Sibiu, activând la cel mai mare instrument transilvănean, marea orgă Sauer.
Repertoriul artistei cuprinde muzică de orgă de la Renaștere până la avangarda muzicală. A susținut numeroase prime audiții, printre altele și a unor lucrări care i-au fost dedicate. În 1992, dublul CD „Organ Landscape Transylvania” a primit Premiul Criticii Germane de Disc. CD-ul cu „Patimile după Matei” de Hans Peter Türk a fost distins cu Supersonic Awardal revistei Pizzicato din Luxemburg în 2007. Ambele producții au fost realizate în colaborare cu casa de discuri Dabringhaus und Grimm (Detmold/Germania).
A avut onoarea de a reînființa, în 1990, clasa de orgă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj după o întrerupere de 30 de ani datorată regimului comunist în România. Absolvenți ai clasei de orgă din Cluj activează azi în importante centre muzicale din țară și din străinătate. Ca profesor universitar, a decis să se retragă de la activitățile didactice în 2015.
Interesul special al artistei îl constituie azi salvarea și punerea în valoare a vechilor orgi din Transilvania. Împreună cu soțul Kurt Philippi, artista a editat lucrări necunoscute din repertoriul muzical transilvănean al secolelor 18 și 19.